Lippukunta

Turun Eränkävijät on 1935 perustettu partiopoikalippukunta. Toimintamme koostuu viikottaisista kokouksista sekä monipuolisista retkistä ja leireistä. Tällä hetkellä lippukunnassa toimii useita vartioita, mutta jokaista ikäryhmää kohden toimii yksi vartio. Tällä hetkellä vartioiden nimet valitaan vartioiden jäsenten yhteisellä päätöksellä.

Koloiltojen ohjelmaan kuuluu remeltämisen lisäksi kosolti solmujen opettelua, ensiapuopetusta, erä- ja retkitaitojen opettelua ynnä muuta partioaatteen ilmentymää. Ulkoiluaktiviteetteja viikonloppuretkineen vartiotoiminnan tasolla pyritään rohkaisemaan.

Turun Eränkävijöiden johtajistossa toimii sekä nuoria että vanhempia johtajia. Useimmilla vanhemmilla johtajilla on myöskin omia lapsia mukana partio toimintaan osallistumassa.

Taustayhteisömme on Raittiusyhdistys Toivo II r.y., jonka toimitiloissa Turun Vähä-Heikkilässä kolomme sijaitsee. Hyödynnämme retkillä ja leireillä aktiivisesti taustayhteisön saarta (Varvisholma), mikä sijaitsee Vapparin aukolla Paraisilla. 

Raittiusyhdistys Toivo II Ry hankki Varvisholman saaren vuonna 1950. Tämän jälkeen se on toiminut Turun Eränkävijöiden ja Toivon Erätyttöjen retkisaarena. Saari sijaitsee Vapparin aukolla, Turun ja Paraisten välisen merirajan paraisten puolella. Toivo II Ry omistaa saaren yhteysaluksena toimivan Busterin, joka sijaitsee myllykylän satamassa, Kakskerran saarella Turun Saaristossa.

Saaressa sijaitsevat tärkeimmät fasiliteetit partiotoiminnan järjestämiseen. Sieltä löytyy mm. 2 Huussia, ruokailu- ja keittokatos, Saaren päämökki Isä-Matti jonka viereen on rakennettu tiskipaikka pumppukaivoineen ja patoineen. Saaressa on 2 laituria, joista pohjoisen puoleinen odottaa korjausta. Etelänpuoleinen, ruokailukatoksen laituri on uusittu vuonna 2020. Lisäksi saaren itäsessä kärjessä on uimaranta, josta löytyy saaren saunarakennus, jonka tuvassa on lähes jokaisena leiri-iltana ollut päällä kiihkeät korttipelit. Lisäksi saunapoukaman hiekkarannan lisäksi on mahdollista asentaa saaresta löytyvä ponttoonilaituri. Saaren pumppukaivosta ei saa juotavaa juomavettä, eikä saarta ole yhdistetty sähköverkkoon. Täten jokainen leiri saaressa on aina uniikki partiokokemus.

Saaressa on muidenkin mahdollista järjestää tapahtumia, mikäli olet kiinnostunut, voit olla yhtedessä Turun Eränkävijöiden ja Toivon Erätyttöjen yhteiseen sähköpostiin, jonka löydät lippukuntien kotisivuilta.