Varvisholman saari

Taustayhteisömme on Raittiusyhdistys Toivo II r.y., jonka toimitiloissa Turun Vähä-Heikkilässä kolomme sijaitsee. Hyödynnämme retkillä ja leireillä aktiivisesti taustayhteisön saarta (Varvisholma), mikä sijaitsee Vapparin aukolla Paraisilla. Taustayhteisömme takia olemme uskontojen osalta sitoutumaton lippukunta.

Raittiusyhdistys Toivo II Ry hankki Varvisholman saaren vuonna 1950. Tämän jälkeen se on toiminut Turun Eränkävijöiden ja Toivon Erätyttöjen retkisaarena. Saari sijaitsee Vapparin aukolla, Turun ja Paraisten välisen merirajan paraisten puolella. Toivo II Ry omistaa saaren yhteysaluksena toimivan Busterin, joka sijaitsee myllykylän satamassa, Kakskerran saarella Turun Saaristossa.

Saaressa sijaitsevat tärkeimmät fasiliteetit partiotoiminnan järjestämiseen. Sieltä löytyy mm. 2 Huussia, ruokailu- ja keittokatos, Saaren päämökki Isä-Matti jonka viereen on rakennettu tiskipaikka pumppukaivoineen ja patoineen. Saaressa on 2 laituria, joista pohjoisen puoleinen odottaa korjausta. Etelänpuoleinen, ruokailukatoksen laituri on uusittu vuonna 2020. Lisäksi saaren itäsessä kärjessä on uimaranta, josta löytyy saaren saunarakennus, jonka tuvassa on lähes jokaisena leiri-iltana ollut päällä kiihkeät korttipelit. Lisäksi saunapoukaman hiekkarannan lisäksi on mahdollista asentaa saaresta löytyvä ponttoonilaituri. Saaren pumppukaivosta ei saa juotavaa juomavettä, eikä saarta ole yhdistetty sähköverkkoon. Juomavedet tarvitsee siis hakea jokaiselle partiokokemukselle jostain muualta. Tämä mahdollistaa aidot partiokokemukset!

Saaressa on muidenkin mahdollista järjestää tapahtumia, mikäli olet kiinnostunut, voit olla yhteydessä Turun Eränkävijöiden ja Toivon Erätyttöjen yhteiseen sähköpostiin, jonka löydät tämän sivuston yhteystiedot-välilehdeltä.